2022-01-08

Shadow of the Lantern Bearer⎜Chris R Underwood


Beskrivning
:

Magic is a disease. It spreads like a plague and drives the infected mad with power.

Death is the only cure.

Seventeen-year-old Kole Felmen is destined for a life spent executing infected sorcerers and disposing of their tainted remains.

But his first execution ends in disaster. Fearing he has been infected with the sorcerer's plague, Kole sees only one option: flee his village before his mind snaps and he destroys everyone he loves.

His chance for escape lies with a band of treasure hunters traveling to a lost ruin from a plague-ravaged empire, where ancient dangers lurk and the shadows of the past still linger…


Jag tycker om den här boken. Det påminner svagt om hur det var att se Indiana Jones för första gången. Tunnlar, stora ormar, skattletare och hemligheter. Det enda som egentligen saknas är humorn. Den här boken är mörkare än jag trodde. Magi är definitivt inte något positivt i den här världen utan leder till galenskap och död.

Handlingen börjar starkt och händelserikt för att hamna i ett långsammare parti i mitten av boken. Som typiskt för fantasy är det mycket resande även i Shadow of the Lantern Bearer. Det är en långsamhet där man lär känna karaktärerna och fler läggs till. Detaljer som blir viktiga senare i boken dyker upp. Det är inte dåligt på något sätt utan bara långsamt efter den actionfyllda början. Snart skruvas dock tempot upp igen och det blir väldigt intressant. Karaktärsutvecklingen blir tydlig och man börjar förstå att det som sker är bara toppen på isberget. Boken slutar med en riktig cliffhanger som ställer allt i en helt ny dager. 

Det är ingenting i språket som stoppar upp läsningen. Det här är ett bevis på att det går att skriva fantasy utan att krångla till språket med svåra ord och formuleringar. Ögonen flyger verkligen över sidorna. Jag önskar att fortsättningen redan fanns tillgänglig, för det här vill jag fortsätta läsa.


Serie: The Golden Remnant Saga #1 / Genre: Fantasy / Antal sidor: 483 (ebok) / Utgiven: 2020-03-13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar