2024-02-28

Dimma över heden // Julia Chapman

Serie: Döden i Yorkshire #1 / E-bok: 377 sidor / Utgiven: Printz (2023)

★★★★☆

Samson O’Brien har blivit uppsagd från sitt jobb som polis och bestämmer sig för att flytta tillbaka till den lilla byn Bruncliffe i Yorkshire. Samtidigt som han försöker rädda sitt rykte bestämmer han sig för att starta en detektivbyrå för att få in lite pengar.

I närheten arbetar Delilah Metcalfe, som gjort sig ett namn som äktenskapsmäklare. Hon driver egen byrå, men affärerna går lite trögt för tillfället.

Samsons första uppdrag blir att utreda ett misstänkt självmord i området. Men fallet blir mer omfattande än han kunnat förutspå, och plötsligt inser Samson att fler människor bragts om livet. Och alla spår leder till Delilahs verksamhet …

Hittade denna av en slump hos Storytel. Jag skulle egentligen läsa från mina bokhyllor, men universum hade andra planer.

Detta är första boken i serien Döden i Yorkshire. Just nu finns en till bok översatt till svenska och kanske dyker det upp fler med tiden.

Handlingen har en ganska klassisk uppsättning. Detektiv med problem som hotar husfriden. Man får inte veta vad som hänt honom, men får lite hintar om att poliser kan vara inblandade. Han har problem med att komma tillbaka till hemorten där alla helst skulle vilja slippa se honom. Mitt i allt detta sker flera mord. Boken är bra utförd och man får inte allt upptryckt i ansiktet under läsningen. Jag gillar att man får gissa lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar