2024-02-21

Avgrundens Havsbad #1-5 // Thomas Taylor


Serie:
 Avgrundens Havsbad / E-böcker: #1-4 / Ljudbok: #5 7h 11min / Uppläsare: Will Watt / Utgiven: #1-4 Modernista (2019-2023) och #5 WF Howes Ltd (2023)

★★★☆☆

Det är vinter i staden staden Avgrundens Havsbad dimman ligger tjock och saltvatten slår mot Hotell Pärlbåtens fönster. Därinne har 12-årige Herbert Lemon - som är ansvarig för hotellets hittegods - en oväntad besökare: Violet Parma, en orädd flicka i hans egen ålder. När hon var mycket liten tappade hon bort sina föräldrar på hotellet, och hon är nu övertygad om att Herbert är den enda som kan hjälpa henne att hitta dem. 

Problemet är att Violet förföljs av en märklig man med krokhand. Och att stadens legend om sjöodjuret Malamander - vars ägg gör att människors drömmar går i uppfyllelse verkar vara sann. 

En helt underbar serie som riktar sig till barn i åldern 9-12. Funkar utmärkt för oss vuxna för det är aldrig larvigt. Det är spännande och fartfyllt. Herbie och Violet är lätta att tycka om. Jag tycker att den här serien är ett väldigt bra alternativ till Harry Potter.

Bok fem har inte kommit ut på svenska än så jag lyssnade på ljudboken med engelsk uppläsare för att få veta hur det skulle sluta. Blev inte besviken. Rekommenderas starkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar