2023-08-31

Sammanfattning: Augusti 2023

  • Serien Dreamwalker av C.S. Friedman har jag haft på min Kindle sedan 2020, och äntligen blev den läst. Serien handlar om tonårstjejen Jessica Drake som drömmer märkliga drömmar, bortbytingar och portaler till andra världar.
  • Garth Nix har jag bara läst en bok av tidigare och ville upptäcka fler av hans verk. Serien Left-Handed Boksellers of London är en duologi. Man kan säga att den hamnar i genren paranormalt mysterium. En lättsam serie som dessutom är kort.
  • The Night Crossing av Robert Masello tillhör genren alternativ historia. Här förekommer bland annat Bram Stoker och Arthur Conan Doyle, där Stoker är huvudpersonen. Boken handla om nekromanti i historisk miljö. Jag hade svårt att komma in i handlingen och la ofta ifrån mig den för att läsa annat.
  • A Deed of Dreadful Note är skriven av Patricia Meredith. Hörde talas om denna via booktube. Boken handlar om Anna Katherine Green (1846-1935) som skrev mysterier redan femton år innan Arthur Conan Doyle skrev om Sherlock Holmes. Handlingen kretsar kring hur hennes första roman kunde ha kommit till.
  • Bolmande ögon är tredje boken i Love Kölles serie Pestens rike. Även denna boks tema är nekromanti i genren skräck. Jag vet inte vad som är fel på mig, men jag blir inte det minsta skräckslagen av sådana här böcker. Ärligt talat kändes de mest konstiga att läsa.
Totalt lästa: 8
Kindle: 7
Fysiska böcker: 1